Autonvuokraus
Islanti
Piilota
Islanti
Muuta henkilökohtaisia tietoja

Autonvuokraus Islanti: Sixt Autovuokraamo

Huomioitavaa Islannin ajokulttuurista

Autonvuokraus Sixtin kautta onnistuu myös Islannissa. Kyseessä on varsin harvaan asuttu, mutta etäisyyksiltään ja pinta-alaltaan suuri maa. Siksi vuokra-auto Islannissa on pääkaupunki Reykjavikin ulkopuolelle halajavalle miltei pakollinen valinta. Autonvuokraus, Islanti ja loma - ne yksinkertaisesti kuuluvat yhteen. Vuokra-auton valinnassa vuokraamon maine ja palvelutaso ovat avainasemassa. Kansainvälisistä autovuokraamoista Islannissa Sixt tarjoaa palvelujaan niin lentoasemalla kuin pääkaupungissakin. Vuokra-autoihin on saatavilla yleisimmät lisäpalvelut, kuten GPS-navigaattorit ja lastenistuimet. Vuokra-auton varaaminen verkon kautta tai puhelimitse on suositeltavaa ennen maahan saapumista juuri sopivan ajoneuvotyypin saamisen takaamiseksi, sillä maa on nykyisin todella suosittu matkakohde. Tietyn mallin saatavuutta ei voida aina taata, ajoneuvoluokka (kuten neliveto) kuitenkin.

Arkiseen suomalaiseen ajokulttuuriin tottuneella ei maa tarjoa suuria shokkeja. Sen sijaan maan erityisen luonteen takia monet liikennesäännöt ja -säädökset ovat poikkeavia. Nämä seikat tulee ottaa huomioon jo autonvuokrausta Islannissa suunnitellessanne.

  • Ajoneuvotyypillä on täällä suuri merkitys, sillä tavallinen henkilöauto riittää lähinnä maan kiertävää kehätietä, tietä no. 1 ajettaessa. Mikäli tie vie ns. F-teille, ei tavallinen matala henkilöauto enää riitä - näillä teillä henkilöautolla ajo on itse asiassa lainkin mukaan kiellettyä. Myös turistien suosimat tiet no. 35 ja 550 eivät ole henkilöautojen käytettävissä. Tällöin alla tulee olla neliveto kunnon maavaralla. Tämä ei ole ainoastaan paikallisten lainsäätäjien ja liikenneviranomaisten kiusantekoa vaan jo oman turvallisuutesi takaamista.
  • Hurjastelijoille ei tämä matkakohde ole tarkoitettu, sillä nopeimmatkin sallitut ajonopeudet vallitsevat kestopäällysteisillä teillä, näilläkin rajoitus on 90 km/h. Lisäksi moni sisämaan tie on avoinna vain kesäisin.

Paikalliset nähtävyydet

Pääkaupunki Reykjavik on melko pieni ja sen nähtävyydet ovat helposti saavutettavissa jalan. Kuitenkin heti kaupungin ulkopuolelle lähdettäessä vuokra-auto nousee arvoon arvaamattomaan. Autonvuokraus Islannissa kannattaa aina, mikäli maa Reykjavikin ulkopuolella kiinnostaa vähääkään. Autovuokraamo Islanissa on kuitenkin harvinainen näky pääkaupunkiseudun ulkopuolella - onhan kyseessä varsinkin Reykjavikin ulkopuolella erittäin harvaan asuttu maa. Luonto on tietenkin se kaikkein suurin vetonaula tässä saarivaltiossa. Kuumat lähteet eli geysirit, joista kuuluisimmat ovat Geysir ja Strokkur, ovat parhaiten saavutettavissa juuri vuokra-autolla. Ne sijaitsevat helpon päivämatkan päässä Reykjavikistä. Blue Lagoonin geotermaalinen kylpylä puolestaan on hieman vajaan tunnin automatkan päässä pääkaupungista. Oman pidemmän matkansa yöpymisineen kuitenkin vaatii moni kohde, esimerkiksi Asbyrgin kanjoni pohjoisessa Islannissa Vatnajökullin kansallispuiston alueella. Kanjoni on saavutettavissa tien no. 85 kautta.

 
 

Lentokentät missä Sixtin toimipiste

Etusi Sixtillä

  • Sixt Best Price Guarantee
  • Uudet autot - keskimäärin 3 kuukautta vanhat
  • Ilmainen peruutus ja varausmuutokset, kun maksat autoa noutaessa.
  • Miles & More - Ansaitse maileja
  • Ei piilokuluja
  • Saksan suurin ja paras autonvuokrausfirma
  • Ei luottokorttikuluja
  • Excellent customer service